Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Bartłomiej Brzozowski w półfinale konkursu kulinarnego Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2016

GB
Fot. ZSRCKU Kościelec
Choć nie dostał się ścisłego finału, to już sam udział w półfinale był dla niego ogromnym wyróżnieniem. Uczeń ZSRCKU, Kościelec Bartłomiej Brzozowski wystartował w XII edycji konkursu kulinarnego Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2016, zorganizowanym przez Unilever Food Solutions.

W tegorocznej edycji konkursu wzięła udział rekordowa liczba szkół. Wysłano ponad 90 zgłoszeń. Uczestników oceniało jury w składzie: Tomasz Purol – Executive Chef Hotel Blow Up Hall 5050 TOP CHEF, Witold Iwański – szef kuchni restauracji „Aruana” w hotelu Narvil w Serocku, Artur Skotarczak – Executive Chef Restauracji “Muga” w Poznaniu, Robert Skubisz – szef kuchni restauracji „Amber Room” w Pałacu Sobańskich w Warszawie, Maciej Majewski – szef kuchni w hotelu Sofitel Warsaw Victoria/restauracja „Le Victoria Brasserie Moderne” oraz Michał Kuduk – Executive Chef Blue Diamond Hotel w Rzeszowie.

- Awans do półfinału był ogromnym wyróżnieniem zarówno dla Bartka jak i dla szkoły. Nie udało się dostać do finału, ale być ocenionym przez takie jury, z pewnością było wyjątkowym doświadczeniem dla młodego kucharza - mówi Katarzyna Hryciuk, nauczyciel ZSRCKU w Kościelcu.

Już wkrótce Bartłomiej Brzozowski będzie miała okazję poszerzyć swoje umiejętności. W czerwcu br. odbędzie staż w restauracji Hotel Blow Up Hall 5050 u TOP Chef-a Tomasza Purola.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kto musi dopłacić do podatków?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kolo.naszemiasto.pl Nasze Miasto