W tegorocznej edycji konkursu wzięła udział rekordowa liczba szkół. Wysłano ponad 90 zgłoszeń. Uczestników oceniało jury w składzie: Tomasz Purol – Executive Chef Hotel Blow Up Hall 5050 TOP CHEF, Witold Iwański – szef kuchni restauracji „Aruana” w hotelu Narvil w Serocku, Artur Skotarczak – Executive Chef Restauracji “Muga” w Poznaniu, Robert Skubisz – szef kuchni restauracji „Amber Room” w Pałacu Sobańskich w Warszawie, Maciej Majewski – szef kuchni w hotelu Sofitel Warsaw Victoria/restauracja „Le Victoria Brasserie Moderne” oraz Michał Kuduk – Executive Chef Blue Diamond Hotel w Rzeszowie.
- Awans do półfinału był ogromnym wyróżnieniem zarówno dla Bartka jak i dla szkoły. Nie udało się dostać do finału, ale być ocenionym przez takie jury, z pewnością było wyjątkowym doświadczeniem dla młodego kucharza - mówi Katarzyna Hryciuk, nauczyciel ZSRCKU w Kościelcu.
Już wkrótce Bartłomiej Brzozowski będzie miała okazję poszerzyć swoje umiejętności. W czerwcu br. odbędzie staż w restauracji Hotel Blow Up Hall 5050 u TOP Chef-a Tomasza Purola.
Kto musi dopłacić do podatków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?