Kurs carvingu zorganizowano w Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Kościelcu. W sztukę rzeźbienia w owocach i warzywach uczestników szkolenia wprowadzał mistrz Polski w carvingu Paweł Sztenderski.
Szkolenie zorganizowane w ZSRCKU Kościelec było przeprowadzone na poziomie podstawowym. Uczestnicy zajęć dowiedzieli się, jak należy posługiwać się nożykiem, poznali także rodzaje cięć.
- Niektórzy nie potrzebują dużo ćwiczyć. Urodzili się z nożykiem carvingowym w ręku. Inni natomiast potrzebują trochę więcej czasu, żeby posiąść jakieś tajniki tej sztuki. Podstawa to trening i duża ilość przerobionego surowca - powiedział nam Paweł Sztenderski.
Kurs carvingu - Więcej w materiale wideo!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!