Bartosz Szczepaniak, Krystian Adamski, Sebastian Kmieć i Dominik Cheliński pod opieką Jolanty Chruścielskiej, Kingi Czupryńskiej i Katarzyny Hryciuk rywalizowali aż w pięciu konkurencjach.
Bartosz Szczepaniak przygotował awangardowe nakrycie do śniadania dyplomatycznego w improstylu, zdobywając największe uznanie jury i pierwsze miejsce w tej kategorii.
- Sebastian Kmieć miał za zadanie przygotować potrawę przy konsumencie wg serwisu angielskiego, której tematem była wariacja ananasowa. Wykorzystują swoje zdolności barmańskie w stylu flair przygotował drinka ananasowego oraz carpaccio ananasowe z bezą z ciekłego azotu. Zyskał ogromny aplauz publiczności, uznanie jury oraz drugie miejsce w tej kategorii - poinformowała nas Katarzyna Hryciuk z ZSRCKU Kościelec.
Krystian Adamski wziął udział w teście wiedzy kelnerskiej, gromadząc dla swojej drużyny dużo punktów i zajmując drugie miejsce w tej konkurencji. Natomiast Dominik Cheliński startował w konkursie Hydrosommelier roku 2015, zajmując bardzo wysoką trzecią lokatę.
Mistrzostwa Polski Kelnerów Junior Waiter 2015 - Mistrzowie z Kościelca!
W konkurencji drużynowej jaką był serwis synchroniczny, uczniowie z Kościelca zajęli pierwsze miejsce. Wspierały ich koleżanki z klasy II TŻiUG, a część taneczną przygotowała Anna Kucharska.
W nagrodę chłopcy pojadą na 4-dniowy wypoczynek do trzygwiazdkowego hotelu SPA. Szkoła otrzymała profesjonalny sprzęt fotograficzny.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?