O tym jak należy postępować, by nie marnować jedzenia, poinformowała Izabela Kamińska, z którą najstarsza grupa III 5 i 6-latków wraz z nauczycielką Elżbietą Szacowną współpracuje od kilku lat w ramach realizacji programów prozdrowotnych Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Kole.
Dzieci dowiedziały się, dlaczego należy myć ręce, jak należy magazynować i przetwarzać różne produkty spożywcze, do czego służy obróbka termiczna żywności, w jakiej temperaturze przechowywać pokarmy, by nie narazić się na zatrucie i dlaczego należy używać bezpiecznej wody i żywności.
Całość wzbogaciła specjalnie przygotowana scenka teatralna w wykonaniu uczniów SP nr 3 w Kole.
źródło: PM nr 5 w Kole
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?