Stypendium Prezesa Rady Ministrów przyznaje się uczniowi, który otrzymał promocję z wyróżnieniem, uzyskując przy tym najwyższą w danej szkole średnią ocen lub wykazuje szczególne uzdolnienia w co najmniej jednej dziedzinie wiedzy, uzyskując w niej najwyższe wyniki, a w pozostałych dziedzinach wiedzy wyniki co najmniej dobre.
- Bartłomiej Brzozowski oprócz wysokich wyników w nauce reprezentował szkołę w licznych konkursach jako członek zespołów: zajął III miejsce w Ogólnopolskim Konkursie „Gotuj Lokalnie” w 2014 roku, II miejsce w Konkursie Kulinarnym podczas Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu”, II miejsce w Międzyszkolnym Konkursie "Najpiękniejszy Stół Świąteczny" – Żychlin w 2015 roku i wyróżnienie w Wojewódzkim Konkursie Gastronomicznym „Lubuskie Smaki” w 2016 - informuje Magdalena Nejman z ZSRCKU w Kościelcu.
Uroczystość wręczenia stypendiów odbyła się 30 listopada w Poznaniu. Najzdolniejszym uczniom wręczali je Wielkopolski Kurator Oświaty Elżbieta Leszczyńska oraz Wojewoda Wielkopolski Zbigniew Hoffman.
Gratulujemy!
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?