Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

ZSCKR Powiercie: Uczniowie na warsztatach kulinarnych [ZDJĘCIA]

GB
Fot. ZSCKR Powiercie
Po raz kolejny uczniowie ZSCKR Powiercie uczestniczyli w warsztatach kulinarnych w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel w Ożarowie Mazowieckim. Prestiżowa 4-gwiazdkowa restauracja współpracuje z Arkadiuszem Zuchmańskim – pierwszym Polakiem, który zdobył Gwiazdkę Michelin.

Młodzież z Powiercia pod bacznym okiem szefów kuchni przygotowywała: zupę – klarowną Minestrone z dodatkiem białego wina i esencją pesto, drugie danie – kurczaka w złocistej panierce ze szpinakiem i dzikim czosnkiem na puree ziemniaczanym w panierce z czarnuszki na ratatouille warzywnym z nutą sosu winnego i suszonych pomidorów oraz deser – Crem Brulee ze świeżą wanilią, malinami i muscavado.

Warsztaty miały na celu wzbogacenie wiedzy praktycznej uczniów oraz zapoznanie ich z innowacjami gastronomicznymi.

Opiekunami młodzieży były: Monika Masiera i Alicja Kłaniecka oraz Zbigniew Frontczak.

Zobacz także: Otrzęsiny w internacie ZSCKR Powiercie [ZDJĘCIA]

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: ZSCKR Powiercie: Uczniowie na warsztatach kulinarnych [ZDJĘCIA] - Koło Nasze Miasto

Wróć na kolo.naszemiasto.pl Nasze Miasto