W góralskich tańcach zaprezentował się Zespół Tańca Ludowego Kościelec, pracujący pod kierunkiem Anny Kucharskiej. Obszerną propozycję dla gimnazjalistów przygotowali uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, którzy zaprezentowali dwukrotnie serwis synchroniczny, pokaz kuchni molekularnej, flambirowanie oraz poczęstowali gości własnoręcznie wykonanymi przekąskami.
Podczas pokazu zorganizowano również I Szkolne Mistrzostwa w Carvingu, w których udział wzięło czworo uczniów. Uznanie komisji zdobyła Weronika Kozłowska. Technikum Informatyczne oprócz prezentacji umiejętności, jakie można nabyć w trakcie kształcenia, zajęło się oprawą techniczną imprezy.
Wśród oferowanych zawodów warto było zwrócić uwagę na tapicera, który podczas pokazu zajmował się produkcją krzesła. Całość uświetniły występy wokalne m.in. uczniów z Technikum Rolniczego, Informatycznego i Prawno-mundurowego. Ci ostatni zaprezentowali także musztrę paradną.
Warto dodać, że od września ZSRCKU proponuje młodym ludziom nowy kierunek Technikum Technologii Żywności o specjalizacji dietetyka. Dodatkowym atutem dla zawodu technika technologii żywności jest zdobycie umiejętności na poziomie Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie cukiernika.
Zobacz także: Studniówka 2015 ZSRCKU Kościelec [WIDEO, ZDJĘCIA]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?