Udział w kursie to nagroda za zajęcie trzeciego miejsca w ogólnopolskim konkursie kulinarnym "Gotuj Lokalnie". Szkolenie odbyło się w Akademii Kulinarnej Marcina Budynka w Augustowie.
- W trakcie trwania stażu uczniowie nauczyli się wielu nowych technik, m.in. sous-vide. Przygotowywali zarówno polskie potrawy tradycyjne, jak i poznawali litewskie produkty. Pan Marcin zapewnił uczniom wiele atrakcji, choćby uroczystą kolację we włoskiej restauracji. Największym przeżyciem było jednak wypłynięcie jachtem w rejs, gotowanie na jachcie oraz w terenie - informuje nas Katarzyna Hryciuk z ZSRCKU Kościelec.
Uczniowie z Kościelca już przygotowują się do kolejnych konkursów kulinarnych. Z pewnością skorzystają z wiedzy, jaką zdobyli na kursie w Augustowie.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?