W mistrzostwach uczestniczyli zawodnicy do 21. roku życia. Do ścisłego finału 8 najlepszych młodych carverów zakwalifikował się Adrian Jaworski – absolwent Technikum Żywienia z Kościelca oraz dwoje obecnych uczniów tej szkoły - Magdalena Dens i Dawid Grzelak.
Konkurs został przeprowadzony w dwóch konkurencjach. Wcześniej przygotowaną pracę o tematyce targów Polagra Gastro uczestnicy przywozili ze sobą. Druga konkurencja polegała na wycięciu dekoracji z arbuza lub dyni o tematyce "Moja szkoła.
Zwycięzcę wyłoniło jury w składzie: Krzysztof Wierzba, Łukasz Szewczyk, Grzegorz Gniech, Jarosław Uściński i Jordan Bach. Tytuł Mistrza Polski Juniorów w Carvingu zdobył reprezentujący powiat kolski Adrian Jaworski. Swoje umiejętności doskonale zaprezentowali jego młodsi koledzy z Technikum Żywienia w Kościelcu. Magda Dens w zajęła 5. miejsce, a debiutujący na tego typu zawodach Dawid Grzelak – 7.
Magdę i Dawida przygotowywała do konkursu Katarzyna Hryciuk oraz Adrian Jaworski.
Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?