- Kucharze gotowali, a nasi uczniowie serwowali dania jury. Obsługiwali także bankiet - synchronicznie wraz z kelnerami z Zamku w Gniewie - mówi Katarzyna Hryciuk, nauczyciel ZSRCKU Kościelec.
Młodzi kelnerzy świetnie dali sobie radę. W świat poszła bardzo dobra opinia o uczniach technikum z Kościelca.
- Możliwość pracy w tym samym miejscu co Kurt Scheller, Tomasz Jakubiak, Ewa Malika Szyc-Juchnowicz i wielu innych wspaniałych ludzi świata gastronomii to było wyjątkowe doświadczenie. Dziękujemy Akademii Kulinarnej oraz Stowarzyszeniu Kucharzy Polskich za zaufanie i wiarę w młodego człowieka. Tylko tak przecież możemy nauczyć młodzież pracy na najwyższym poziomie - dodaje Katarzyna Hryciuk.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?