Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dorszowe Żniwa 2016. Uczniowie z Kościelca na Zamku w Gniewie [ZDJĘCIA]

GB
Fot. Katarzyna Hryciuk
2 lipca 2016 roku, w średniowiecznym Zamku w Gniewie, odbyły się Dorszowe Żniwa. To już trzynasta edycja Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. Na zaproszenie organizatorów, w imprezie uczestniczyli kelnerzy z Technikum Żywienia w ZSRCKU Kościelec.

- Kucharze gotowali, a nasi uczniowie serwowali dania jury. Obsługiwali także bankiet - synchronicznie wraz z kelnerami z Zamku w Gniewie - mówi Katarzyna Hryciuk, nauczyciel ZSRCKU Kościelec.

Młodzi kelnerzy świetnie dali sobie radę. W świat poszła bardzo dobra opinia o uczniach technikum z Kościelca.

- Możliwość pracy w tym samym miejscu co Kurt Scheller, Tomasz Jakubiak, Ewa Malika Szyc-Juchnowicz i wielu innych wspaniałych ludzi świata gastronomii to było wyjątkowe doświadczenie. Dziękujemy Akademii Kulinarnej oraz Stowarzyszeniu Kucharzy Polskich za zaufanie i wiarę w młodego człowieka. Tylko tak przecież możemy nauczyć młodzież pracy na najwyższym poziomie - dodaje Katarzyna Hryciuk.


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kolo.naszemiasto.pl Nasze Miasto