Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...
fot. simpson33/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Wyrównanie poziomu cukru we krwi

Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.

Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.

Zobacz również

Kraków pożegna wspaniałego lekarza. Znany termin pogrzebu Krzysztofa Czarnobilskiego

Kraków pożegna wspaniałego lekarza. Znany termin pogrzebu Krzysztofa Czarnobilskiego

Prezydent Andrzej Duda nie podpisze ustawy o języku śląskim. Co oznacza ta decyzja?

Prezydent Andrzej Duda nie podpisze ustawy o języku śląskim. Co oznacza ta decyzja?

Polecamy

Uczył się od najlepszych na świecie! Przeprowadził innowacyjny zabieg w Pleszewie

Uczył się od najlepszych na świecie! Przeprowadził innowacyjny zabieg w Pleszewie

Rozpoczęła się  piąta  edycja konkursu „PROW w obiektywie”

Rozpoczęła się piąta edycja konkursu „PROW w obiektywie”

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby