W konkursie udział wzięło sześć dwuosobowych zespołów z klas III i IV Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego i Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych (Michalina Marciniak i Damian Żuk, Donata Radzimska i Agnieszka Wilińska, Łukasz Czerczak i Mateusz Popielarz, Ewa Borowiak i Sławomir Kuciński, Anna Urbaniak i Sylwia Rychter oraz Daria Dehmel i Marta Wilczyńska) pod opieką nauczycieli przedmiotów zawodowych: Jolanty Chruścielskiej, Kingi Czupryńskiej i Katarzyny Hryciuk.
Jak poinformowała Magdalena Nejman z ZSRCKU w Kościelcu, zespoły przygotowały pączki według własnych receptur, korzystając z różnych technik, stosując różne nadzienia i elementy dekoracyjne. Największe uznanie komisji oceniającej zyskały paczki przygotowane przez Łukasza Czerczaka i Mateusza Popielarza.
W ramach nagrody uczestnicy konkursu wezmą udział w szkoleniu dotyczącym przygotowania i dekorowania tortów, które odbędzie się w ZSRCKU 8 marca 2011 roku.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?