Wystawa "Kwiaty jadalne" została przygotowana przez koło florystyczne pod kierunkiem Anny Szymańskiej, Krystyny Kryślak i Teresy Grzebieluchy. Wśród "eksponatów" znalazły się m.in.: lilak pospolity, aksamitka rozpierzchła, begonia, pelargonia, petunia, surfinia, czosnek ozdobny, róża pomarszczona, bratki oraz stokrotki.
Dodatkowo, uczniowie I klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznym pod okiem Moniki Masiery wykonali m.in. lizaki z kwiatów jadalnych.
- Dzięki wystawie uczniowie naszej szkoły dowiedzieli się, które kwiaty nie tylko cieszą oko, ale także mogą znaleźć się na naszych talerzach - informuje Kamila Chichłowska z ZSCKR Powiercie.
Niedzielne uroczystości odpustowe ku czci św. Wojciecha w Gnieźnie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?