18 października 2013 roku w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich im. Janka Bytnara "Rudego” w Kaliszu odbył się Wielkopolski Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych "Profesjonalny Kelner - kluczem do sukcesu zawodowego”. W konkursie wystartowało 12 uczniów szkół gastronomicznych województwa wielkopolskiego. ZSRCKU w Kościelcu reprezentowali Sebastian Dzierzgwa i Łukasz Bartosik.
Konkursowe konkurencje składały się z części merytorycznej - przygotowanie nakrycia stołu dla 4 osób na uroczystą kolację, przygotowanie pierwszego nakrycia stołu dla 2 osób do określonego menu zgodnie z poleceniem oraz wiązanie krawata na butelkę i nalewanie win, oraz część sprawnościowej - bieg z tacą z przeszkodami na dystansie 100 metrów oraz bieg sprinterski z tacą ze startu wspólnego na dystansie 60 metrów.
Wielkopolski Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych "Profesjonalny Kelner - kluczem do sukcesu zawodowego” - Najlepszy kelner z Kościelca
Bezkonkurencyjny okazał się Sebastian Dzierzgwa z Kościelca. Tym samym potwierdził swoją kelnerską klasę (W marcu zdobył tytuł Mistrza Polski Kelnerów Junior Waiter).
Uczniów reprezentujących ZSRCKU w Kościelcu przygotowywały Kinga Czupryńska i Jolanta Chruścielska.
Kolo.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?