Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nauczycielki Technikum Żywienia w Kościelcu na warsztatach kulinarnych [ZDJĘCIA]

GB
Fot. Katarzyna Hryciuk
Nauczycielki Technikum Żywienia w Kościelcu wzięły udział w warsztatach kulinarnych, zorganizowanych w ramach projektu „Gotuj lokalnie", które odbyły się w Centrum Technik Kulinarnych Doram w Warszawie. Głównym motywem kulinarnym tegorocznej edycji była polska wołowina w połączeniu z produktami regionalnymi. Szkolenie zakończyło się III Ogólnopolskim Konkursem Kulinarnym.

W pierwszym dniu nauczyciele wzięli udział w warsztatach kulinarnych, prowadzonych przez Marcina Budynka i Jacka Wesołowskiego. W drugim dniu uczestnicy w dwuosobowych zespołach, przygotowywali dania główne, w których głównymi składnikami był antrykot wołowy w połączeniu z produktami regionalnymi.

Kulinarne zmagania oceniali jurorzy: Marcin Budynek, Jacek Wesołowski, Karolina Lupa oraz Mats Johansson. Panie z Kościelca zajęły 4. miejsce na 12 drużyn z całej Polski. Do miejsca na podium brakło tylko 2 punktów.

Szkolenie zostało zorganizowane przez Fundację EFRWP we współpracy z Akademią Kulinarną Marcina Budynka, przy wsparciu Fundacji Klub Szefów Kuchni.

Przeszkoleni nauczyciele poprowadzą teraz warsztaty dla swoich uczniów.


od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kolo.naszemiasto.pl Nasze Miasto