W pierwszym dniu nauczyciele wzięli udział w warsztatach kulinarnych, prowadzonych przez Marcina Budynka i Jacka Wesołowskiego. W drugim dniu uczestnicy w dwuosobowych zespołach, przygotowywali dania główne, w których głównymi składnikami był antrykot wołowy w połączeniu z produktami regionalnymi.
Kulinarne zmagania oceniali jurorzy: Marcin Budynek, Jacek Wesołowski, Karolina Lupa oraz Mats Johansson. Panie z Kościelca zajęły 4. miejsce na 12 drużyn z całej Polski. Do miejsca na podium brakło tylko 2 punktów.
Szkolenie zostało zorganizowane przez Fundację EFRWP we współpracy z Akademią Kulinarną Marcina Budynka, przy wsparciu Fundacji Klub Szefów Kuchni.
Przeszkoleni nauczyciele poprowadzą teraz warsztaty dla swoich uczniów.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?