O tym, że impreza cieszyła się dużym zainteresowaniem świadczy fakt, że w konkursie wystartowało szesnaście dwuosobowych drużyn z klas Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego oraz Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych. Łącznie upieczono około 500 pączków.
Komisje konkursowe oceniały wypieki w dwóch kategoriach.
- W kategorii "Najsmaczniejszy pączek" zwyciężyły uczennice III klasy TOUG Sylwia Żurawska i Ewelina Majda. Drugą kategorią były "Debiuty Cukiernicze". Tutaj najlepsi byli Renata Redziak i Damian Grochociński, przedstawiciele klasy I TOUG. - poinformowała nas Magdalena Nejman z ZSRCKU w Kościelcu.
Tuż po zakończeniu konkursu można było spróbować wypieków. Były różne: z marmoladą, masą budyniową, polewą czekoladową, lukrem, kolorową posypką, orzeszkami itp.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?