Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sebastian Kmieć zajął III miejsce w konkursie kelnerskim [ZDJĘCIA]

GB
Fot. Katarzyna Hryciuk
Sebastian Kmieć, uczeń Technikum Żywienia w ZSRCKU Kościelec zajął trzecie miejsce w konkursie kelnerskim odbywającym się podczas konkursu gastronomicznego "Kuchnia polska na Mazowszu".

18 listopada w Warszawie odbyła się VIII edycja konkursu gastronomicznego "Kuchnia polska na Mazowszu". Spośród 38 zgłoszeń do ścisłego finału wybrano 12 najlepszych. W tym gronie znaleźli się uczniowie ZSRCKU w Kościelcu: Bartłomiej Brzozowski, Dominik Andrysiak oraz kelner Sebastian Kmieć.

- Kucharze mieli do przygotowania dwa dania: danie główne z wykorzystaniem udka kurczaka zagrodowego oraz przekąskę gorącą z wykorzystaniem dorsza. Kelnerzy mieli do napisania test wiedzy, ułożenie zastawy zgodnie z zaplanowanym menu oraz nakrycie stołu w stylu improstyl dla dziecka. Najbardziej widowiskową częścią było przygotowanie shake na bazie kapusty - relacjonuje Katarzyna Hryciuk, nauczyciel ZSRCKU w Kościelcu.

Na trzecim miejscu podium stanął kelner Sebastian Kmieć, który w nagrodę otrzymał sprzęt barmański oraz kurs baristyczny.

1 grudnia br. Sebastian Kmieć wystartuje w kolejnym konkursie - tym razem barmańskim Monin Cup Junior 2016, który odbędzie się również w Warszawie. Trzymamy kciuki!


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kolo.naszemiasto.pl Nasze Miasto