18 listopada w Warszawie odbyła się VIII edycja konkursu gastronomicznego "Kuchnia polska na Mazowszu". Spośród 38 zgłoszeń do ścisłego finału wybrano 12 najlepszych. W tym gronie znaleźli się uczniowie ZSRCKU w Kościelcu: Bartłomiej Brzozowski, Dominik Andrysiak oraz kelner Sebastian Kmieć.
- Kucharze mieli do przygotowania dwa dania: danie główne z wykorzystaniem udka kurczaka zagrodowego oraz przekąskę gorącą z wykorzystaniem dorsza. Kelnerzy mieli do napisania test wiedzy, ułożenie zastawy zgodnie z zaplanowanym menu oraz nakrycie stołu w stylu improstyl dla dziecka. Najbardziej widowiskową częścią było przygotowanie shake na bazie kapusty - relacjonuje Katarzyna Hryciuk, nauczyciel ZSRCKU w Kościelcu.
Na trzecim miejscu podium stanął kelner Sebastian Kmieć, który w nagrodę otrzymał sprzęt barmański oraz kurs baristyczny.
1 grudnia br. Sebastian Kmieć wystartuje w kolejnym konkursie - tym razem barmańskim Monin Cup Junior 2016, który odbędzie się również w Warszawie. Trzymamy kciuki!
Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?