W trakcie warsztatów carvingowych panie zgłębiały sztukę rzeźbienia efektownych dekoracji z warzyw i owoców, takich jak rzodkiewka, papryka, por, ogórek, pomidor, jabłko oraz cebula.
- Wszystkie uczestniczki cierpliwie „tworzyły” różnorodne piękne rzeźby, po czym z dumą prezentowały swoje dzieła. Nabyte umiejętności na pewno przydadzą się w okresie przedświątecznych, gdyż pozwolą przyozdobić w inny niż tradycyjny sposób wielkanocne stoły - mówi Agnieszka Malesza, dyrektor Gminnej Bibliotek Publicznej w Grzegorzewie.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?