Warsztaty rozpoczną się o godz. 9.00. Pokaz dla zaproszonych gości o godz. 13.30. Szkolenie poprowadzi Łukasz Konik, mistrz kuchni molekularnej.
- Są to ogólnopolskie warsztaty adresowane do uczniów oraz nauczycieli szkół gastronomicznych. W ich trakcie poznamy nowatorskie metody obróbki żywności, przygotowania i przyprawiania potraw oraz zamykania ich w interesujących formach - informują organizatorzy projektu.
Celem warsztatów jest otwarcie na nowe technologie, trendy i receptury oraz wykorzystanie nowych technik na przykładzie kuchni polskiej i śródziemnomorskiej, podniesienie atrakcyjności i jakości kształcenia zawodowego oraz zwiększenie praktycznej wiedzy na temat nowych trendów kulinarnych. Wykorzystania ich w tradycyjnej kuchni.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?