Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasztet z mięsa z rosołu...
fot. pixabay.com

Z mięsa, które zostanie z rosołu, zrobisz pasztet i nie tylko. Poznaj 11 sposobów na wyśmienite dania zero waste

Pasztet z mięsa z rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu
Składniki:
- ok. 1 kg mięsa z rosołu
- ugotowane ( z rosołu) 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/4 selera
- cebula
- 4 jajka
- 6-8 łyżek bułki tartej
- przyprawy do smaku: po ok. 1 łyżeczce soli, pieprzu, tymianku, czosnku, szczypta gałki muszkatołowej

Mięso oddziel od kości i zmiel w maszynce na średnich oczkach. Zmiel także marchewkę, pietruszkę i seler. Cebulę podsmaż. W dużej misce połącz zmielone mięso, cebulę, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Wyrób dobrze najlepiej ręką. Przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą do pieczenia. Piecz w 180⁰C ok. 1 godzinę.

Zobacz również

Modele opanowały Zabytkową Kopalnię Ignacy w Rybniku. To trzeba koniecznie zobaczyć!

Modele opanowały Zabytkową Kopalnię Ignacy w Rybniku. To trzeba koniecznie zobaczyć!

Półmaraton Koło. Zobacz nasze zdjęcia! [FOTO, CZ. 2]

Półmaraton Koło. Zobacz nasze zdjęcia! [FOTO, CZ. 2]

Polecamy

Egzamin ósmoklasisty 2024 z angielskiego. Tu pojawią się odpowiedzi i arkusz

Egzamin ósmoklasisty 2024 z angielskiego. Tu pojawią się odpowiedzi i arkusz

Ten produkt nie tylko polepsza trawienie. Może zmniejszyć objawy ADHD u dzieci

Ten produkt nie tylko polepsza trawienie. Może zmniejszyć objawy ADHD u dzieci

Szukasz oferty noclegu na majówkę? Uwaga na oszustów!

Szukasz oferty noclegu na majówkę? Uwaga na oszustów!