Młodzież z Powiercia pod bacznym okiem szefów kuchni przygotowywała: zupę – klarowną Minestrone z dodatkiem białego wina i esencją pesto, drugie danie – kurczaka w złocistej panierce ze szpinakiem i dzikim czosnkiem na puree ziemniaczanym w panierce z czarnuszki na ratatouille warzywnym z nutą sosu winnego i suszonych pomidorów oraz deser – Crem Brulee ze świeżą wanilią, malinami i muscavado.
Warsztaty miały na celu wzbogacenie wiedzy praktycznej uczniów oraz zapoznanie ich z innowacjami gastronomicznymi.
Opiekunami młodzieży były: Monika Masiera i Alicja Kłaniecka oraz Zbigniew Frontczak.
Zobacz także: Otrzęsiny w internacie ZSCKR Powiercie [ZDJĘCIA]
iPolitycznie - Jeśli KE nas nie posłucha, będziemy żądać rekompensat
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?