Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

ZSCKR w Powierciu: Warsztaty "Profesjonalny kelner - serwis specjalny" [ZDJĘCIA]

RED
Fot. ZSCKR w Powierciu
26 stycznia 2015r. uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z ZSCKR w Powierciu wzięli udział w warsztatach szkoleniowych "Profesjonalny kelner - serwis specjalny".

Zajęcia z młodzieżą poprowadził znany w branży kelnerskiej Grzegorz Górnik, który na co dzień szkoli profesjonalistów, uczniów szkół kelnerskich, gastronomicznych, hotelarskich, itp. Spotkanie zorganizowała nauczycielka Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych - Monika Masiera.

- Podczas pięciogodzinnych warsztatów przyszli kelnerzy nauczyli się m.in. w jaki sposób podawać dania specjalne: homary, raki i kawior. Poznali również standardy nakrywania stołu oraz metody serwowania potraw, do których należy chociażby flambirowanie - podawanie potrawy po wcześniejszym oblaniu lub skropieniu jej alkoholem i podpaleniu - poinformowała nas Kamila Chichłowska z ZSCKR w Powierciu.

Dużym zainteresowaniem uczniów cieszył się pokaz różnorodnych trików kelnerskich, jak również stworzonego przez Grzegorza Górnika Improstylu, który jest stylem nakrycia stołu, odpowiadającym najnowszym trendom światowym.

Każdy uczestnik szkolenia otrzymał certyfikat branżowy potwierdzający udział w Warsztatach Kelnerskich GASTROSHOW 2015 „za stwarzanie szansy poszerzania umiejętności praktycznych nauczycieli oraz podnoszenia jakości kształcenia zawodowego w zawodach branży gastronomicznej”. Natomiast Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Powierciu otrzymał Euro - Certyfikat Jakości.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kolo.naszemiasto.pl Nasze Miasto