Kurs kelnerski został zorganizowany już po raz piąty. W szkoleniu uczestniczyło 30 uczniów z Technikum Żywienia w ZSRCKU Kościelec.
- Uczniowie poznawali podstawy z obsługi gości, noszenie tac, talerzy, nauki serwisu francuskiego, niemieckiego i obsługi gości w formie serwisu synchronicznego. Zdobywali również wiedzę z zakresu zastawy stołowej oraz szkła. Bardzo interesujące były zajęcia z dziedziny hydrosommelierstwa oraz barmaństwa - informuje Katarzyna Hryciuk z ZSRCKU w Kościelcu.
Uczestnicy szkolenia otrzymali certyfikaty ukończenia kursu w języku polskim i angielskim.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?