Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

ZSRCKU Kościelec: Uczniowie TŻ w ogólnopolskim konkursie kulinarnym [ZDJĘCIA]

GB
Uczniowie TŻ w ogólnopolskim konkursie kulinarnym
Uczniowie TŻ w ogólnopolskim konkursie kulinarnym Fot. Katarzyna Hryciuk
Uczniowie z Technikum Żywienia ZSRCKU Kościelec zakwalifikowali się do VII Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego i Kelnerskiego "Kuchnia Polska na Mazowszu". Już 20 listopada br. Bartłomiej Brzozowski i Kamil Pawlak będą rywalizować w konkursie kulinarnym a Weronika Kozłowska w konkursie kelnerskim.

Kapituła konkursu "Kuchnia Polska na Mazowszu 2015" podjęła decyzję o zakwalifikowaniu do rywalizacji finałowej 14 zespołów z całej Polski. Wśród finalistów są również reprezentanci Niemiec.

W finalnym etapie są także uczniowie Technikum Żywienia ZSRCKU Kościelec, których do konkursu przygotowywał Szef Kuchni Restauracji Herbowa z Uniejowa Jacek Kaźmierczak oraz nauczyciel Katarzyna Hryciuk.

Kościeleccy kucharze przygotowali jako zakąskę gorącą karpia w makowej skorupce z kremem z wędzonej gruszki, żurawinową konfiturą, oraz jarmużem na dyniowym puree a na danie główne schab w ziołowej otulinie na puree z wędzonych ziemniaków, z jarmużem, marchwią, burakiem i dyniowym akcentem.

Podziękowania należą się absolwentowi Konradowi Dzikowskiemu. To dzięki jego staraniom Jacek Kaźmierczak zaangażował się w przygotowania i pomoc młodym kucharzom. Teraz należy tylko ciężko pracować i trzymać kciuki!

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kolo.naszemiasto.pl Nasze Miasto