Warsztaty zostały zorganizowane przez nauczycielki ZSRCKU w Kościelcu: Kingę Czupryńską i Jolantę Chruścielską. Zajęcia prowadził Grzegorz Górnik z Akademii Kelnerskiej.
Celem warsztatów było podniesienie kwalifikacji zawodowej uczniów, a tym samym zwiększenie ich atrakcyjności na rynku pracy. W programie szkolenia znalazły się standardy nakrycia stołu, zastawa i menaże do serwisu specjalnego, zasady konsumowania oraz metody serwowania.
Zobacz także: ZSRCKU Kościelec - Dzień Patrona [ZDJĘCIA]
Uczniowie mieli okazję uczyć się flambirowania przy stoliku gości na wózku do flambirowania, serwowania i porcjowania owoców, np.: ananas, banan a także serwisu specjalnego - czyli serwowania owoców morza, m.in.: homarów, raków, kawioru czy ślimaków. Młodzież z ogromnym zainteresowaniem brała udział w warsztatach i odważnie próbowała wszelkich kulinarnych nowości.
Po ukończeniu szkolenia szkoła otrzymała "Eurocertyfikat Jakości" a uczniowie certyfikaty ukończenia warsztatów.
Gmina Kościelec - Aktualności
Kolo.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
Zakaz krzyży w warszawskim urzędzie. Trzaskowski wydał rozporządzenie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?