3-dniowe szkolenie rozpoczęło się od kursu kelnerskiego, na którym uczniowie podnosili swe umiejętności praktyczne z bezpośredniej obsługi gości w zakładzie gastronomicznym.
- Podczas kolejnych spotkań uczniowie zapoznali się z charakterystyką pracy sommeliera - kelnera od win, hydrosommeliera - kelnera od wód oraz poznali podstawy sztuki barmańskiej, kiedy to poznali podstawy miksologii - mówi Katarzyna Hryciuk, organizatorka kursu.
Podczas cyklu szkoleń uczestnicy mogli sprawdzić zarówno swoją teoretyczną wiedzę jak i praktyczne umiejętności. Łącznie przeszkolonych zostało 50 uczniów i 6 nauczycieli nauki zawodu.
Kolo.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?