W VII Mistrzostwach Polski Kelnerów w Puławach rywalizowało osiem najlepszych drużyn z całego kraju. Wielkopolskę reprezentowali uczniowie z Technikum Żywienia ZSRCKU w Kościelcu.
Zeszłoroczni Mistrzowie Polski Sebastian Dzierzgwa, Bartosz Szczepaniak, Łukasz Bartosik oraz Krystian Adamski po opieką nauczycielek Jolanty Chruścielskiej i Kingi Czupryńskiej przygotowywali się do pięciu konkurencji: dwujęzycznego testu wiedzy teoretycznej dotyczącego obsługi gości, konkursu hydrosommelierskiego polegającego na ślepej degustacji wód mineralnych, nakrycia stołu zgodnie z zasadami improstylu, flambirowania potraw przy konsumencie oraz prezentacji swoich umiejętności podczas najbardziej widowiskowej konkurencji, czyli serwisu synchronicznego.
Zobacz także: Mistrzostwa Polski Kelnerów w Puławach [ZDJĘCIA]
Kelnerzy z Kościelca wywalczyli w tym roku Wicemistrzostwo Polski ustępując tylko reprezentantom Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Bielsku Białej. Trzecie miejsce wywalczyła drużyna Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.
Kolo.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
Pomeczowe wypowiedzi po meczu Włókniarz - Sparta
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?