W zbiorowym wyrabianiu ciasta i smażeniu pączków wzięło udział 15 drużyn. Komisja konkursowa oceniała wypieki w dwóch kategoriach: "Debiuty" oraz "Najsmaczniejszy pączek". A było w czym wybierać, ponieważ jury próbowało pączków z marmoladą, masą budyniową, polewą czekoladową, lukrem, kolorową posypką, orzeszkami itp.
- Najważniejsze jest to, żeby ciasto dobrze wyrosło i żeby pączki były puszyste. Musimy pilnować, żeby się nie przypaliły i miały odpowiedni końcowy kształt - mówi Sylwia Żurawska, uczennica IV klasy Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych.
W kategorii "Debiuty" wygrali Joanna Chrzanowska i Alan Śmiglewski z klasy 1a TŻ. Natomiast w konkursie na "Najsmaczniejszy pączek" bezkonkurencyjni okazali się Aleksandra Nuszczyńska i Ewa Gostyńska z klasy III TŻ i TUG.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?