Konrad Dzikowski i Alan Śmiglewski z ZSRCKU w Kościelcu zakwalifikowali się do finału konkursu wraz z pięcioma ekipami ze Skwierzyny, Pniew, Międzyrzecza, Świebodzina i Gorzowa. Wszyscy stanęli do kulinarnych zmagań, podczas których przygotowali dania według wcześniej stworzonych receptur oraz dania obowiązkowe w formule Black Box.
Podczas trwania konkursu, dla nauczycieli i zaproszonych gości odbywały się warsztaty i pokazy szefów kuchni z różnych zakątków Polski.
- Doświadczenie jakie zdobyliśmy podczas konkursu, możliwość spotkania z autorytetami kulinarnymi (m.in. z legendarnym Kurtem Schellerem) z pewnością przyda się w przyszłości, przy okazji udziału w kolejnych konkursach. A już w maju bierzemy udział w kolejnym, tym razem organizowanym w Pniewach - mówi Katarzyna Hryciuk, nauczycielka ZSRCKU w Kościelcu.
Zwycięzcami konkursu okazali się uczniowie z Zespołu Szkół im. Emilii Sczanieckiej w Pniewach. Drugie miejsce przypadło szkole ze Świebodzina, a trzecie gorzowskiemu "Gastronomikowi".
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?