Grupa uczniów z Technikum Żywienia miała okazję uczestniczyć w profesjonalnym szkoleniu z wizualizacji dań na talerzu, podczas którego, pod okiem profesjonalnego kucharza sporządzała wykwintne dania przy użyciu prostych surowców oraz aranżowała je na talerzach.
Patryk Dziamski swoją działalność kieruje do szkół gastronomicznych. Celem jest poprawa poziomu nauczania zawodowego oraz przygotowanie młodych ludzi do pracy w kuchni. Podczas spotkania z nim, uczniowie dowiedzieli się w jaki sposób należy przygotowywać znane nam surowce aby uzyskać zaskakujący efekt gotowego dania. Na zajęciach przygotowano między innymi wątróbkę z dressingiem truskawkowym, konfiturą z cebuli, musem gruszkowym, królika z boczkiem w sosie z czarnej porzeczki, ze smażoną pietruszką, emulsją pietruszkową i puree marchewkowym.
Warsztaty kulinarne zostały zorganizowane przez Katarzynę Hryciuk, nauczycielkę przedmiotów zawodowych ZSRCKU w Kościelcu.
Kolo.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
Seria pożarów Premier reaguje
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?